/ iStock

В Индия културист умишлено погълнал 39 монети и 37 магнита, защото това щяло му помогне за успехи в спорта, съобщи Asian News International.

26-годишен мъж е приет в спешното отделение на болница в столичния район на Делхи с оплаквания от повръщане и болки в корема, които са продължили повече от 20 дни. Пациентът не можеше да яде нищо. Според близки на културиста той се почувствал зле, тъй като от няколко седмици гълтал монети и магнити. Лекарите направили рентген на пациента и се уверили, че в коремната му кухина има десетки чужди тела.

Мъжът претърпя спешна операция, по време на която беше открито, че магнити и монети са на две различни извивки в тънките му черва. Магнитите дръпнаха двете извивки заедно и нараниха червата. В стомаха на културиста са открити и голям брой метални предмети. Лекарите са извадили общо 39 монети и 37 магнита от корема на пациента.

Той се възстанови в болница след операция и беше изписан след седем дни.

Както се оказа, мъжът страда от психическо разстройство. Той заявил, че е ял монетите, защото вярвал, че съдържащият се в тях цинк ще се отрази благотворно на здравето му. Според него това ще му помогне да постигне успех в културизма.

Пациентът гълтал магнитите, за да може монетите да остават колкото се може по-дълго в червата и така да насищат организма с цинк.

По-рано беше съобщено, че в Новоросийск лекарите спасиха 14-годишен тийнейджър, който бе поставил 40 магнитни топки в уретрата. Тийнейджърът обясни постъпката си с желание да експериментира.

БГНЕС