/ istock
В Закарпатието двама украинци, укриващи се от военна служба, нападнаха граничар, взеха му оръжието и избягаха в Румъния, предаде УНИАН.

Според журналиста Виталий Глагола инцидентът е станал между граничните участъци „Деловое“ и „Богдан“. Граничарят се отзовал на задействане на сигнална мина, но е бил нападнат от нарушители на границата. „След като открил двама мъже, граничарят произвел два предупредителни изстрела във въздуха, но вместо да спрат, нарушителите го нападнали и му отнели пистолета Форт 12 Р“, пише Глагола.

Той добави, че нарушителите са стреляли пет пъти към граничаря, но за щастие не са улучили. „Нарушителите са успели да избягат с иззетото оръжие, преди да пристигне помощта, и са пресекли държавната граница на Украйна“, отбелязва журналистът. Той добави, че инцидентът в момента се разследва.

По-рано съобщено, че граничар е застрелял мъж при опит да премине нелегално границата с Румъния. При преследването на беглеца военните са произвели няколко предупредителни изстрела от служебното си оръжие. Впоследствие те открили тялото на мъж с огнестрелна рана в главата.

Според румънските граничари в хода на войната 11 000 украински мъже са преминали нелегално границата им.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС