Черноморец и Сливен остават непобедени в А група
Черноморец и Сливен остават непобедени в А група / netinfo

Отборите на Черноморец и Сливен не успяха да се победят и завършиха 1:1 в срещата от 9-я кръг на А група, която се игра на стадион "Лазур". Това са и единствените два тима в елитната ни група, които не са допуснали поражение от началото на шампионата.

Имената си на таблото записаха Мишел Платни, който откри резултата за „акулите” в 37-та минута, и Владислав Ямуков, реализирал изравнителното попадение в края на двубоя.

След като си поделиха точките Сливен отново се оказа на второто място в класирането на А група с 19 точки, с три по-малко от лидера ЦСКА и една повече от следващия си съперник – Левски. Черноморец пък е на 6-а позиция с 14 точки в актива си, а в следващия кръг ще се изправи срещу играчите на Димитър Пенев.

Домакините бяха по-активният отбор в мача и съответно стигаха по-лесно до вратата на съперника. Въпреки това треньорът на бургазлии Димитър Димитров – Херо, за пореден път не успя да сдържи буйния си характер и след няколко реплики, в 34-та минута главният рефер Станислав Тодоров бе принуден да го изгони от резервната скамейка и да го прати на трибуните. Поради това Херо най-вероятно няма да води тима си в две от най-важните срещи през полусезона - срещу ЦСКА и Левски.

Само три минути след изгонването му обаче момчетата на Димитров успяха, въпреки липсата на наставления, да открият резултата. Стоимирович центрира от фаул, Мишел Платини засече топката в наказателното поле с глава и я прати в мрежата на Сливен за 1:0.

Преди почивката „акулите” можеха да удвоят разликата, но благодарение на добрите изяви на вратаря на „войводите” Здравко Чавдаров, резултат остана без промяна.

През второто полувреме футболистите на Драголюб Симонович се активизираха, но въпреки това трудно успяваха да създадат положения пред вратата на Черноморец. Едно от най-опасните бе в 73-та минута, когато Исмаил Иса не успя да преодолее Иван Чворович отблизо.

За сметка на това четири минути преди края Сливен стигна до изравнителното попадение. Гостите организираха добра контраатака, Иван Стоянов намери добре Владислав Ямуков в наказателното поле, за да реализира за 1:1.

В края на мача „акулите” се вдигнаха на щурм, но това не доведе до промяна на резултата, а до неговото запазване - 1:1 след последния съдийски сигнал.