Всеки вид вид физическа болка е свързан с нараняване, заболяване или здравословно състояние. Но емоционалното ви състояние също може да доведе до болка, която е толкова силна, колкото след физическо нараняване. Ако не искате да изпитвате дискомфорт в тялото, който е предизвикан от лични проблеми, научете как можете да го избегнете.

Болка във врата

Счита се, че болката в задната част на врата е свързана с напрежението, което изпитвате заради приятелите си. Ако някой от тях търси прошка или сте скарани и трябва да прекратите взаимоотношенията си, то болката във вратът е обичайна. За да прекратите болката, просто простете на хората, които са ви ядосали. Също така тази болка е типична, когато игнорирате проблемите си.

Страхът, гневът и вината разболяват както душата, така и тялото

Главоболие

Ако страдате от тежко главоболие, то една от причините може да е стрес. Ето защо дори и да изпиете хапче, то вероятно няма да ви помогне. Вместо това е добре да започнете да правите това, което харесвате и обичате.

главоболие
iStock/Getty Images

Високо в гърба

Когато не получавате емоционалната подкрепа, от която се нуждаете, особено от хората, на които държите, може да почувствате болка, която се намира високо в гърба. Тази болка се появява, когато се почувствате самотни, неоценени или необичани. Един от начините за премахването на тази болка, е да намерите нови хора, с които няма да се чувствате сами.

Ниско в гърба

Ако се притеснявате за финансовото си състояние, може да изпитате болка, която се намира ниско в гърба ви. Ако искате да премахнете тази болка, трябва да започнете да разпределяте парите си разумно.

болки в гърба
iStock/Getty Images

Болка в лактите

Този тип болка не се появява често. Но, ако някога я изпитате, то трябва да знаете, че тялото ви подсказва, че водите твърде застоял начин на живот.

Тъгата е най-продължителната емоция, срамът преминава бързо (ВИДЕО)

Болка в бедрата

Тази болка е свързана с нежеланието ви да предприемете действие към подобряване на живота ви. Това може да бъде свързано със страх от промяна, но не забравяйте, че едни от най-хубавите неща в живота се случват, когато преодолеете страха си.

И още:

Сдържането на емоциите може да е вредно

Как позитивните емоции влияят върху здравето ни?

Пет емоции, които хората издават чрез езика на тялото (ВИДЕО/СНИМКИ)