Състоянието на ръцете не се определя единствено от грижите, които полагаме за тях. Според знанията, на които източната медицина се основава и по начина на техния външен изглед, може да се определят не малък брой заболявания на тялото. Вижте кои са те:

Така например, ако по горната част на ръцете ни са се появили кафяви петна, то това не означава на всяка цена пигментация, свързана с напредването на възрастта, а е твърде вероятно да имате проблеми с жлъчката.

Тайните на ръката - какво означават линиите на дланта ни (ВИДЕО)

Перманентно зачервените длани пък са знак за завишени стойности на токсични вещества в черния дроб, предпоставка за хепатит. Жълтият цвят на дланите също е белег, че са налице изменения в черния дроб или жлъчката.

ръце
ThinkStock/Getty Images

Ако по ръцете ни се появят "мраморни рисунки", то това по всяка вероятност означава, че имаме разстройство във вегетативната нервна система.

Лющенето на кожата, сухотата и беленето са признак за липсата на витамините А и D в организма. Внимание трябва да се обърне и на това, че ако олющените от кожата люспи са с големи размери, най-добре е да се потърси съвет от дерматолог.

Защо безименният пръст си няма име?

Едни от най-честите симптоми, свързани със състоянието на ръцете - тяхната постоянна студенина, говори за липса на витамин В3 (ниацин) в тялото, която може да доведе до смущения в периферното кръвообращение.

Учени обясниха защо женските ръце са по-студени от мъжките

Противоположното явление - горещите длани - са признак за затруднения, които черният дроб изпитва в процеса на детоксикация.

Ако повърхността на ръцете е влажна, по всяка вероятност става дума за хиперфункция на щитовидната жлеза.

Честото изтръпване на кутретата, от своя страна, е знак за сърдечно-съдови проблеми, а на палците - за нарушения в дихателната система.

И още:

Вижте как ефикасно да миете ръцете си, за да се предпазите от болести

Ръцете на човека са източник на най-страшните инфекции

Ръцете на мъжете издават дали са мили или груби към жените

Показалецът и безименният пръст разкриват тайни за характера ни

Пет аномалии в човешкото тяло, които се срещат рядко (ВИДЕО)

Пръстите на ръцете ни издават склонни ли сме към изневяра

Пет емоции, които хората издават чрез езика на тялото (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук