Гледането на ръка или хиромантията е древно изкуство. На тайнствените линии на ръката се е вярвало безрезервно в миналото.

Ще ви разкрием какво означават линиите на дланта ви:

Външната част на ръката е свързана с външната природа на човека, а вътрешната част – с дълбоката и скрита същност на личността, с нейното минало и бъдеще.

Линията на живота

Линията на живота започва от свивката на ръката и обкръжава възвишението на Венера. Ясната, дълга и гладка линия показва добро здраве и успехи в живота. Тънката и неясна линия - деликатно здраве и слабо изявен характер.

Ако линията на живота в началото е разделена от линията на ума, това значи самостоятелност и решителност.

Чистата, ясна и продължителна линия е живот с шансове във всички области.

Свързани ли са със съдбата и любовта линиите върху дланта ни?
Thinkstock/Getty Images

Линията на сърцето

Линията на сърцето е свързана с чувствата и емоционалния живот. Много дългата и права сърдечна линия през цялата ръка означава идеалист . Разклоненията в началото – любовни връзки.

Отдалечената линия от пръстите – независимост и свобода на чувствата. Когато е близо до пръстите - ревност и консервативни наклонности.

Линията във вид на островчета и синджир – изобилие и трудно контролиране на чувствата.

Отсъствие на линия и слаба линия означава безсърдечие и любов към другите.

Линията на ума

Тази линия показва как се разпорежда нейният собственик с умствените възможности, дадени му от природата. Тази линия се вижда добре. Слабото й очертаване говори за слаб интелект.

Ако линията на ума започва над линията на живота, това означава, че човекът притежава талант, безгранично честолюбие и ясни стремежи.

Според астрологията съществува още един начин за класификация на ръцете, а именно според четирите елемента: Огън, Земя, Въздух и Вода. Формата на дланта и дължината на пръстите, показват към кой от елементите ще се отнесе ръката.

На всяка ръка могат да се видят осем хълма - на Юпитер, Венера, Сатурн, Меркурий, Луна, два на Марс и на Слънцето (или Аполонов). Гадае се по големината, формата, мекотата и набраздеността им.

Вижте още любопитни неща:

Тайните на човешкото тяло

Откриха нов орган в човешкото тяло

Пет любопитни неща, които не знаете за себе си

Пет аномалии в човешкото тяло, които се срещат рядко (ВИДЕО)