Ръцете на мъжете издават дали са мили или груби към жените
Ръцете на мъжете издават дали са мили или груби към жените / Thinkstock/Getty Images

Ръцете на мъжете издават какво ще бъде отношението им към жените - дали ще бъдат мили или груби с тях, установи канадско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Екипът на проф. Деби Московиц от канадския университет "Макгил" в Монреал констатирал, че представителите на силния пол, които са внимателни към дамите, имат безименни пръсти по-дълги от показалците. Когато се погледне дланта на мъжа, много лесно може да се установи какво ще бъде бъдещото му отношение към нежния пол.

Мъжете, чиито показалци и безименни пръсти са с еднакви размери, обикновено имат по-грубо отношение към жените. Предишни изследвания установиха, че съотношението на показалците и безименните пръсти при мъжа се определя от хормоналното им изложение в утробата. Оттук следва и отношението на мъжете към жените, когато станат възрастни.

Защо мъжете винаги си мислят, че жените искат секс с тях? Отговора ще намерите тук

Когато мъжете имат по-дълги безименни пръсти спрямо показалците, те по-внимателно изслушват дамите, обичат да се смеят с тях, склонни са на компромиси и не жалят комплиментите. Те реагират по този начин, независимо дали са в сексуални отношения с жените, или са просто колеги. А мъжете с почти еднаква дължина на показалците и безименните пръсти били склонни към свади както с дамите, така и с другите мачовци.

Тестовете продължили 20 дни и обхванали 155 доброволци. Те попълвали въпросници за всеки свой човешки контакт с времетраене над 5 минути. От тях проличавало тяхното поведение, което било определяно като "добронамерено" или "свадливо". Хората с по-дълги безименни пръсти в една трета от случаите показвали добронамерено поведение и с една трета по-малко свадливи намерения.

Източник: БТА