Защо мъжете винаги си мислят, че жените искат секс с тях?
Защо мъжете винаги си мислят, че жените искат секс с тях? / Thinkstock/Getty Images

Норвежки учени обясниха защо мъжете винаги си мислят, че жените искат секс с тях. Просто мозъкът на мачовците така е програмиран, че да им подава погрешни сигнали и те да търсят сексуална реализация при всяка възможност, дори и илюзорна, съобщава в. "Дейли мейл".

Този сценарий се повтаря от векове, пише изданието. Мъжете често си мислят, че дадена дама иска секс само защото им се е усмихнала. Жените от своя страна интерпретират авансите на силния пол като проява на приятелство. Лошата интерпретация на сигналите се дължи на еволюционното развитие на мъжкия мозък. Неговия праг е много по-нисък от този на жените.

Най-разпространените мъжки и женски секс фантазии

Мъжете трябва да "хванат в движение" всяка възможност за възпроизвеждане. Те трябва да жертват време и пари, за да привлекат вниманието на нежния пол. Но и тези им усилия не винаги се възнаграждават със секс. Според автора на проучването Монс Бендиксен от Норвежкия университет за наука и технологии, цената е по-висока, ако мъжете въобще не опитат шанса си. В еволюционно отношение те са били губещи. Поради тази причина мъжкият мозък сега е с подобна нагласа.

Любопитни и поучителни факти за секса

Участвалите в проучването жени доверили, че приятелските им чувства към някои мъже били неправилно интерпретирани сексуално средно по 3,5 пъти за една година.

Източник: БТА