/ ThinkStock/Getty Images
Американски учени установиха, че разнообразното хранене предразполага към поемане на повече калории, съобщи в. "Дейли мейл".

Специалисти определиха най-полезните за здравето храни

Някои химични вещества, използвани при производството на месни продукти, увеличават риска от маниакален синдром
ThinkStock/Getty Images

Хората, които ядат повече храни наведнъж, по-трудно се засищат и не осъзнават колко поглъщат в действително. Стремежът към разнообразие може да доведе и до консумиране на нездравословни храни, като бисквити или газирани напитки, с убеждението, че в умерено количество те не са толкова вредни. Учените от университета на Тексас установиха по-голяма честота на затлъстяване сред хората, които се хранят разнообразно.

Топ тенденции в здравословното хранене през 2018 година

храна
ThinkStock/Getty Images

За изследването си учените са анализирани статии на тема разнообразно хранене, публикувани от 2000 г. до 2017 г. Според тях основен проблем е формулировката на разнообразно хранене. За някои хора това са храни от различни групи, а за други равни калории от различните групи. Американските учени препоръчват разнообразието да се постига с различни плодове, зеленчуци и зърнени култури и да се избягва капанът на "всичко в умерено количество".

И още за храненето:

Популярните диети, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)


Пълнеем в определено време от деня (ВИДЕО)

Кетогенната диета е най-здравословна

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА