Всички искаме да изглеждаме слаби и елегантни, особено с наближаването на лятото. Но това не винаги е възможно, за съжаление. Много диети въобще нямат резултат, други работят, но след първоначалното бързо подобрение настъпва възвръщане на предишното тегло или дори покачване на килограмите. Затова във фокуса на отслабването трябва да бъде поставен индивидът, а не обратното - следваният хранителен режим.

Как да отслабнем без много усилия

Седнете на масата

Вместо да хапвате бързо на крак и за 5 минути, сложете си чиния на масата, прибори и седнете за 20 минути. Според проучвания, когато човек седне на масата, приема това за истинско ядене, а не просото за похапване. Това го кара да се чувства по-заситен.

Здравословни алтернативи на чипса

Спрете да хапвате пред телевизора

Изследвания показват, че яденето в шумна среда ни кара да поглъщаме бързо храната си. Ние не сме съсредоточени в чинията си и не усещаме кога сме заситени. Резултатът е преяждане. И това се случва системно. Опитайте се по-често да обядвате и вечеряте на спокойствие и се насладете на вкуса.

Как здравословната храна може да ни направи по-дебели

Запишете се на йога

Може би сте се питали, защо хората, които тренират йога имат красиви тела. Това не се дължи толкова на тежки тренировки, колкото на добра концентрация и дисциплина.

Ненужните покупки

Винаги, когато ви се дояде нещо вредно се питайте-защо искате да го изядете в момента. Необходимо ли им е да си купя чипс сега? Гладен ли съм? Ще откриете, че много често си хапвате нещо просто защото го искате, а не защото сте гладни. Така ще се научите сами да се разубеждавате.

Може ли да се отслабне без диети?

Правилото на портокала
Златното правило е по един портокал преди ядене. Отнема ни време да го обелим и това ни позволява да забавим малко желанието да се натъпчем. Също така вкусът му ще ви помогне да се съсредоточите върху контрастния вкус на обяда или вечерята си. В портокалите също така има вода, която ще намали глада ви и малко ще ви засити.