Коледа наближава, а вие дори нямате идея с какъв подарък да изненадате близките и приятелите си? Разбира се, безумно скъпи подаръци могат да си позволят малко хора. Но има толкова абсурдни идеи, от които може да ви се завие свят. Ето някои от най-скъпите подаръци в света:

Ръчен часовник

Най-скъпият ръчен часовник в света струва 15 млн. долара. Той е изработен от три сърцевидни диаманта, 15-каратов розов диамант, 12-каратов син диамант и 11-каратов бял диамант. И за да бъде още по-масивен и забележителен, той е покрит с малки бели и жълти диаманти.

Разкриха тайната на идеалния коледен подарък

Къща

Тази къща в Мумбай е на стойност $1 млрд. Тя има 27 етажа и 6-етажен паркинг. Изградена е основно от стъкло и има персонал от 600 прислужници. Балната зала може да се похвали с таван с кристален полилей,автоматично прибиращи се витрини за творби на изкуството. В къщата има вътрешен и външен бар, зелени стаи и стая за отдих на пазачите и асистентите. Имотът е притежание на Мукеш и Нита Амбани.

Дядо Коледа
Thinkstockphotos

Шампанско

Тази реколта шампанско е на повече от 100 години и е на стойност $275,000, което го прави най-скъпото в света. През 1997, край крайбрежието на Финландия, водолази се натъкват на останките на корабокруширал шведски товарен кораб. Той е превозвал спиртни напитки от Швеция за императорския двор на цар Николай II в Русия. Корабът бива потопен през 1916 от германска подводница по време на Първата световна война. Благодарение на студените морски условия, 200 бутилки от шампанското оцеляват. Общият брой на намерените бутилки с алкохол на кораба е бил около 2000. Те са били разпродадени на различни търгове в целият свят.

Най-скъпите десерти в света (СНИМКИ)

Плюшено мече

Това плюшено мече далеч не е за игра. Цената му $71 500, като очите му са от сапфири, а устните от злато. В света има 125 бройки от златното мече, които се продават по търгове.

Компютърна мишка

Кой би предполагал, че една компютърна мишка може да струва $24 180? Тя се предлага във вариант от бяло, жълто или розово 18-каратово злато, с корпус в бяло или черно и с инкрустация от 59 брилянта. Можете да избирате между искрящ флорален мотив, случайно подреждане на диамантите или някаква друга фигурка по ваш вкус. Изработването и доставката на една от тези мишки отнемат две седмици.

И още:

Неподходящите коледни подаръци, които са си подарявали звездите (ВИДЕО)

Най-луксозните предмети, които могат да бъдат купени с пари

Холивудските звезди за исканите, но неполучени подаръци

Създадоха обувки от злато и диаманти

Топ 10 на най-странните луксозни предмети

Най-скъпите неща в света, с които се глезят богатите

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук