Да избереш подарък не е никак лесно. Но знаете ли, че има подаръци, които не е хубаво да се подаряват? 

Животните, подарявани на държавни лидери: кучета, камила, петел...

Ето нещата, които не бива да подаряваме, защото носят лоша поличба:

1. Часовник

Ако подарите часовник на приятел, то той ще изчезне от живота ви. Такива са някои вярвания, свързани с брояча на времето. Дори всичко между вас да е наред, има вероятност отношенията ви да охладнеят. Така че не подарявайте часовник на никого, освен ако не искате да се отървете от него.

2. Книга

Звучи като чудесен подарък, но е повече от ясно, че книгите не са за всеки. Ако се вярва на поверията, подарите ли книга на партньора си, това ще доведе до неразбирателство в семейството.

3. Домакински съдове

Кухненските съдове са символ на дома. Но ако искате да подарите на някого тенджера, задължително трябва да сложите паричка вътре. Така ще предпазите хората, на които правите този подарък , от безпаричие.

подарък
ThinkStock/Getty Images


4. Нож или ножица

Никога не подарявайте остри предмети и хладни оръжия. Тези пронизващи и режещи предмети носят отрицателна енергия и нещастие.

5. Огледало

Огледалото е предмет, обвързан с мистика и различни вярвания. Смята се че съхранява лоша енергия и може да я предаде на хората, които го използват.

6. Портфейл

Всеизвестно е, че празен портфейл не се подарява, тъй като носи риск от финансови проблеми. Ако все пак го изберете като подарък, задължително сложете монета вътре. Така ще неутрализирате негативната енергия.

7. Перли

Дори красивите перли имат тъмна страна. Според вярванията ако получите такъв подарък, това ще ви донесе доста проблеми и дори може да изгубите близък човек. Ето защо е препоръчително човек сам да си купува бижута.

8. Пари

Даването на пари се смята за лоша поличба. Така символично вие давате на получателя цялото си благосъстояние и лишавате себе си от късмет.

9. Лекарства

Едва ли има много хора, които биха решили да подaрят подобно нещо на близък човек, но и такива неща се случват. С такъв подарък ще напомните на получателя за болест, от която страда. Възможно е състоянието му дори да се влоши. Така че лекарствата са строго забранени!

10. Домашен любимец

Дали ще подарите, котка, куче или кон – вие подарявате живот, а не просто предмет. Според поверията това може да доведе до влошаване на отношенията с човека, който ви подарява домашен любимец.

куче
ThinkStock/Getty Images


И "подаръци":

Ослепителните накити на бижуто Кейт (СНИМКИ)

Принц Хари и Меган връщат нежелани подаръци за 7 милиона лири

Какво подари кралицата на Меган и Хари?

Ослепителните бижута на Кейт, подарени й от Уилям (СНИМКИ)

Разкриха какви подаръци е получила Елизабет Втора за 90-ия си рожден ден

Холивудски звезди разкриват мечтаните подаръци, които не са получили като деца

Какво да правим с ненужните подаръци?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук