Кралица Елизабет Втора и принц Филип
Кралица Елизабет Втора и принц Филип / Gulliver/Getty Images
Преди сватбата си през май британският принц Хари и избраницата му Меган Маркъл призоваха за благотворителни дарения, вместо подаръци. Въпреки това новите херцог и херцогиня на Съсекс са получили внушителен сватбен дар от кралица Елизабет Втора, пише вестник "Дейли експрес".

Принц Хари и Меган връщат нежелани подаръци за 7 милиона лири
 
Предвид практиката й да раздава имоти, се очакваше Нейно Величество да подари на принц Хари и съпругата му вила Йорк котидж, която се намира в провинциалното й имение Сандрингам в Норфолк. Според изданието имотът вече е собственост на херцога и херцогинята на Съсекс. Принц Хари и съпругата му могат да използват новата си придобивка като ваканционно убежище.

Дворецът Кенсингтън разкри новия герб на херцогинята на Съсекс (СНИМКА)

Американската актриса Меган Маркъл изненада мнозина, след като избра Клеър Уейт Келър, британската дизайнерка, работеща за френската модна къща Givenchy, да сътвори роклята ѝ за сватбената церемония. Меган бе ослепителна, а принц Хари не успя да сдържи сълзите си от вълнение. Роклята бе с ръкави, покриващи 3/4 от ръцете, и почти открити рамене, изчистен дизайн и 5-метров шлейф с копринен тюл, бродиран с цветя от държавите, членуващи в Общността на нациите. Всяко от растенията е типично за отделните 53 страни от организацията.
Guliver/Getty Images

Кралица Елизабет Втора подари на по-големия си внук принц Уилям за сватбата му с Кейт Мидълтън през 2011 г. 10-стайната къща Анмър Хол в Сандрингам, припомня изданието.
 
Внушителният подарък
беше предвиден в началото на май от кралския биограф Дънкан Ларкъм. "Кралицата има навика да раздава имоти, така че шансът принц Хари и Меган Маркъл да се окажат горди собственици на резиденция извън Лондон е голям. Макар да не е потвърдено, вероятно това ще бъде Йорк котидж в Сандрингам", сподели тогава биографът.

Разкриха с какво ще се занимава херцогинята на Съсекс Меган Маркъл
 
Йорк котидж
Gulliver/Getty Images


Вилата се намира в разрастващото се имение на Нейно Величество в Норфолк на около 180 километра от двореца Кенсингтън в Лондон, където понастоящем живее двойката. Преди Йорк котидж са обитавали бабата и дядото на кралица Елизабет Втора - крал Джордж Пети и кралица Мери. Нейно Величество наследява имението от баща си Джордж Шести след смъртта му през 1952 г.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА