Какво да правим с ненужните подаръци?
Какво да правим с ненужните подаръци? / ThinkStock/Getty Images

Еуфорията от празниците отмина, подаръците от елхата вече са отворени и... чак сега ви светва лампичката, че май забравихте да изпратите писмо на Дядо Коледа с желанията си и се оказахте затрупани с куп вещи, които се чудите какво да правите.

Поглеждате милия подарък от баба ви, която и тази година ви е оплела прекрасен топъл шал, който по-скоро става за одеяло, ама този от миналата година все още си седи в гардероба и не сте му намерили приложение...

Дядо Коледа носи подаръци на Коледа, а Дядо Мраз на Нова година

Борейки се със самия вас, защото хем знаете, че подаръците не са важни, а фактът, че има толкова много хора, които са се сетили за вас и са искали да ви зарадват, хем не искате да се превръщате в плюшкин, който никога нищо не изхвърля, защото е спомен, или пък все някога точно това ангелче, гушнало сърчице може да ви потрябва за нещо.

Как Дядо Коледа раздава всички подаръци без да го видят?

За да ви спестим главоблъскането, ви предлагаме няколко идеи как да се „отървете" от нежеланите подаръци.

1. Пробвайте да замените подаръка в магазина

Световната практика хората да могат свободно да заменят стоки в магазините през последните години навлиза и в България. Единственото условие е да се представи бележка, доказваща, че стоката е купена от същия магазин.

2. Преподарявайте

Ако сте получили подарък, който някой друг ще хареса и оцени много повече от вас, защо да не му го дадете?! Смисълът не е само вие да се отървете от него, а и да направите някого щастлив.

3. Дарете ги

Около празниците се провеждат много благотворителни базари, подкрепящи различни каузи. Трябва само да откриете тази, която искате да подкрепите. Можете да ги оставите и в близката църква. На много места събират дрехи и обувки и ги дават на хората, които търсят утеха и помощ в храма.

4. Организирайте размяна на подаръци

Не сте очаровани от жилетката с мъниста, която са ви подарили, но някой друг със сигурност си мечтае за такава. Организирайте парти за размяна на подаръци. Поканете приятелите си и ги помолете да донесат техните нежеланите подаръци.

Какво да правим с ненужните подаръци
netinfo


5. Продайте ги онлайн

Има достатъчно сайтове, в които стотици потребители с удоволствие се разделят с нежеланите си вещи и намират това, което търсят на добра цена.

6. Шкаф за подаръци

Можете да превърнете някой от домашните шкафове в място за подаръци. Необходими са само хубави поводи, а януари дава много такива - пълен е с празници и хиляди именици, които ще черпят.

Какво да правим с ненужните подаръци
netinfo