/ БГНЕС
В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния контингент
Приключи първата част от проведената специализирана операция за контрол по основните пътища, която започна в петък сутринта, съобщиха от МВР.
 
От нейния старт досега няма регистриран нито един тежък инцидент. Проверени са 231 моторни превозни средства и 316 водачи и пътници. Констатирани са общо 614 нарушения, като най-голям е броят на тези за скорост - 512.

Акциите на Пътна полиция по Черноморието ще продължат до края на лятото

КАТ Пътна полиция
БГНЕС


КАТ Пътна полиция
БГНЕС

Издадени са 67 фиша, съставени са 27 акта за установено административно нарушение и осем заповеди за принудителни административни мерки. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предишни нарушения, а на трима са отнети свидетелствата за управление, поради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата.

В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния контингент.

Хеликоптер ще следи трафика към морето, цивилни полицаи ни дебнат на пътя
 

Междувременно МВР пусна кадри от полицейския хеликоптер, който следи за джигити на пътя. Машината излетя в 04:00 часа в петък от авиобаза „Безмер”. Вертолетът облита магистрали, натоварени пътища и следи за агресивни шофьори, за такива, които се движат в пакет, и за използващи аварийната лента за придвижване.
 
Хеликоптерът е снабден с камера, която има възможност да заснеме отблизо регистрационния номер на автомобила нарушител и да предаде информация от въздух на патрулите на пътя.