Петима загинаха в катастрофа на пътя София - Самоков
Петима загинаха в катастрофа на пътя София - Самоков / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Петима загинаха в катастрофа на пътя София - Самоков
26003
Петима загинаха в катастрофа на пътя София - Самоков
  • Петима загинаха в катастрофа на пътя София - Самоков

Петима души са загинали при катастрофа на пътя София - Самоков. Тежкият инцидент станал тази сутрин около 8.30 ч., съобщиха от МВР. При произшествието няма други пострадали.

Челно са се ударили лек автомобил с румънска регистрация и български ТИР. Шофьорът на автомобила е загубил управлението на колата и се блъснал в насрещно движещия се камион, обясни пред Дарик Красимир Костов, главен инспектор в КАТ-Пътна полиция. Катастрофата е станала в района на местността „Мечката". Загиналите в автомобила пътници пътували в посока Самоков.

„Инцидентът се дължи на висока скорост или заспиване, или отклоняване на вниманието на румънския водач, който е на 27 години. На последния десен завой по пътя София-Самоков той навлиза с лек автомобил „Дачия Логан" в насрещното движение и се врязва в ТИР. Загинали са и петима пътници в колата, които са на възраст от 20-27 години. На този завой има знак за препоръчителна скорост до 50 километра в час, непрекъсната линия и знак за предупреждаване за опасен десен завой", добави oще Красимир Костов.