/ Пресофис на Илхан Кючюк
най-голямата младежка политическа организация у нас се включи в Световния ден на почистването
Структури на организацията от цялата страна инициираха почиствания в своите региони.

Илхан Кючюк: Неизменно настояваме за общоевропейски механизъм за демокрацията

Заради създалата се ситуация, предизвикана от Covid-19, председателят на младежите от ДПС, Илхан Кючюк призова по-рано днес, във своя фейсбук профил, всички желаещи да се включат в кампанията, чрез малки семейни акции за почистване и облагородяване на места близо до дома и любимите кътове за отдих.
 
 

Отбелязахме 19 септември - Световен ден на почистването. С младежи от #МладежкоДПССилистра почистихме парк Жажда в град...

Публикувахте от Младежко ДПС в Събота, 19 септември 2020 г.

Междувременно евродепутатът взе участие в кампанията на World Clean Up Day от град Дулово, където с още симпатизанти и доброволци дадоха добрия пример и почистиха кътчета в града.

Пресофис на Илхан Кючюк

Историята на Световния ден за почистване води началото си от малката европейска държава Естония, където през 2008 г., 50 000 души обединени с една обща цел, се заемат да изчистят цялата страна само за пет часа. Днес World Clean Up Day е гражданско движение, обединяващо 180 държави и милиони хора по целия свят за почистване на планетата в един ден.

Пресофис на Илхан Кючюк

Години по-късно простият акт на почистване се превърна в сила, която свързва хората и групите, които иначе никога не биха мечтали да работят за една и съща цел.

Гражданско общество, правителства и глобални корпорации, жени в Саудитска Арабия, хора, които се противопоставят на войната в Йемен и Сирия, мюсюлмани, евреи, индуси и християни, мъже и жени, деца.