/ iStock/Getty Images
Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София - около 4 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеоролгия и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд със значителна средна и висока облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната на 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

През почивните дни вятърът ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина и източните райони ще се усили до умерен.

В събота денят ще започне с предимно слънчево време. Температурите ще се повишат, повече дневните. Привечер и през нощта срещу неделя облачността ще се увеличи, почти без валежи.

В неделя облачността бързо ще намалее, в много райони след обяд до слънчево време. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат с два-три градуса. 
НИМХ, БТА