Борисов събира министрите на среща тази вечер
Борисов събира министрите на среща тази вечер / БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов събира министрите от кабинета си на среща тази вечер при него в Бояна. Информацията е на "Дневник", които се позовават на източници в правителството.

Очаква се, че на нея ще присъства и ръководството на партията и да бъдат обсъждани резултатите от изборите.

Избирателната активност към 13:00 часа е 26,2%

Според някои от източниците срещата е насрочена още през седмицата и всички се събират в 19.00 ч. Изборният ден този път приключва в 20.00 ч., но партиите със сигурност имат данни от проучванията на агенциите и вече ще знаят приблизителни до финалните резултати.

Премиерът каза тази сутрин, че това са избори като всички други, и се надява "най-добрите да победят".

Междинни резултати от вота - само в социалните мрежи

Борисов вече няколко пъти коментира, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, той ще подаде оставка и ще се върви към предсрочни избори. Още в средата на юли заяви, че "ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта".

Преди седмица в общо интервю с кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева премиерът уточни, че ако Цачева е първа на първи тур, но втора на балотажа - няма да подаде оставка, с което на практика обясни, че няма да се откаже от властта, дори и при загуба. Промяната в позицията си обясни с факта, че БСП и ДПС не издигнали свои кандидати, а подкрепили други, и така той нямал реален опонент.