По думите му страната ни изнася в пъти повече оръжие от февруари насам
"Всичко е Божа работа" - така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на страната Бойко Борисов обобщи полититическите въпроси към него за ситуацията в страната през призмата на днешния празник. Той посети църквата "Св. Рождество Христово" в град Шипка. 

"Когато започне проповед, владиката казва: "Да внимаваме". Те не внимават, крадат, а Господ е казал: "Не крадете", допълни Борисов. 

По повод казуса дали България трябва да изпрати военна помощ на Украйна и предстоящата българска визита там, Борисов коментира, че страната ни изнася в пъти повече от февруари насам

"Оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет и точно продукцията, която се използва в Украйна. Това не е тайна. Това е едно лицемерие. Неслучайно БСП мълчат, защото с техен подпис става това. Това е двуличие", посочи Борисов.

Нинова: Борисов, лъжеш! България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

"Президентът Зеленски ясно каза, че да отиват там само тези, които могат с какво да му помогнат, а не за сълзливи селфита. А ние и сега даваме много оръжия. Българската оръжейна промишленост произвежда и боеприпаси и ние им ги даваме, но какво във всичко задкулисно, тайно, в разрез с всичко, което обещаваха от Промяната. В българския парламент може още днес това да мине, защото имат 60 депутати от нас, 30 от ДПС, от ИТН, от ДБ", каза още той и допълни: "В Русия има един диктатор, един агресор в лицето на Путин. Ние не можем да забравим историята и това, което са ни помагали, но днес ситуацията е такава и ние трябва незабавно да свършим това, което целият демократичен свят направи". 

"Това е най-правилното, защото те показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било", отговори лидерът на ГЕРБ на журналистически въпрос дали трябва да има предсрочни избори.

По думите му, коалицията се е "нацепила на няколко посоки": "Темата Северна Македония - лъжат, мамят, искат да продадат историята; по темата Украйна; по темата финанси; икономиката; селско стопанство, култура; вътрешната сигурност - да не говорим; туризъм".

"Ние можем да поискаме вот на недоверие веднага, но не е правилно не за друго - българите трябва да разберат защо унгарци, французи не се подведоха по националисти, по псевдо управляващи и са стабилни. Те трябва да разберат докрай какво са си избрали. Аз винаги съм се съобразявал с това какво е избрал народът, винаги съм разчитал на него. Затова казвам сега - народът избра ли това? Избра го! Докато не се вдигне и да ги махне, парламентът не трябва да правим нищо", допълни Бойко Борисов. 

"Те се провалиха във всичко. Това, което правят сега, е да откраднат енергетиката с фирми от Кайманите, Джърси и къде ли не, и да поставят следващото управление във финансова безизходица", посочи още лидерът на ГЕРБ.

"Колко струваше едно агне за Великден при нас - 120-130 лева, а сега е 360-400 лева. Честито на победителите", допълни той.