Не можем да излезем във Великденска ваканция със спокойни сърца преди да разгледаме решението за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна. Затова настояваме още в днешното заседание на Комисията по външна политика от 15 ч то да бъде разгледано. Заедно с това настояваме хуманитарната помощ за украинските бежанци да не спира, каквито заявления бяха дадени от представители на държавни институции.

ГЕРБ: Още днес да се разгледа искането за военна помощ за Украйна

Това заяви Атанас Славов в декларация от името на ПГ на „Демократична България“. Toй подчерта, че на срещата в Народното събрание между депутати и Дмитро Кулеба е бил поставен въпросът за оказване на всякаква необходима помощ на Украйна, включително военна.

"Представителят на българската общност в Украйна и депутат в украинския парламент г-н Кисе заяви, че от руската агресия на територията на Украйна загиват и много хора с български произход и настоя за оказване на военна помощ. Министър Кулеба ясно заяви: „Украйна ще спечели тази война – 100%“. Този кураж, дързост и смелост вижда целия свят, допълни Славов.

"Ние сме длъжни да разгледаме възможността за военно-техническа помощ за Украйна, за да може украинският народ да защити живота, свободата, честта на своите граждани от руската агресия. За нас от “Демократична България” е нетърпимо да гледаме военните престъпления - мъченията, изнасилванията, убийствата, на цивилни, за които спомена и външният министър", подчертават още от ПГ.

Генчовска: Премиерът Петков и Кулеба са обсъждали военната помощ за Украйна

Всяка една държава е голяма колкото е голямо нейното достойнство. В този смисъл България не е малка страна. категорични са от формацията.

БГНЕС