/ БТА
Глеб Мишин е опитал да получи българско гражданство чрез преправени документи, съобщи заместник-министърът на правосъдието Георги Николов пред временната комисия по аферата.

Пеевски ще сезира прокуратурата, МВР и ДАНС за руска схема с български паспорти

От тази седмици се върнаха документите на Глеб Мишин, който също е кандидат за българско гражданство също с подправени документи, посочи Николов. Той добави, че ДАНС са върнали становище – „Не“, след като преписката за гражданството на Мишин е изпратена за съгласуване до агенцията.

Николов посочи още, че е информиран преди няколко месеца, че Мишин се занимава с посредническа дейност и почти ежедневно „предвожда определени групи от хора“.

Според правосъдното министерство много от документите, представени от неговите клиенти в последствие се оказали подправени в частта, която се касае за произхода на лицата, които кандидатстват за гражданство.

НС създаде комисия за проверка на неправомерно предоставяне на българско гражданство

Георги Николов допусна, че е възможно да има хора, които са придобили българско гражданство чрез неистински документи, но уточни, че има процедура за отмяна на натурализацията, като такива последващи проверки се правят.

 
Константин Костов/БТА