Парти за ученици насред София завърши с тежко престъпление. 16-годишно момче беше намушкано и се бори за живота си в „Пирогов”. От полицията обявиха, че нападателят - също на 16 години, е задържан.

Инцидентът стана късно в понеделник пред клуб до хотел „Плиска”. Живеещите в квартала споделят, че са отправяли многократно жалби за викове и сбивания около клуба.

  Тийнейджър е намушкан в София

По информация на полицията момчето е било намушкано със стъклена бутилка. Дали това се е случило в заведението, или извън него, още не е ясно. Версиите за нападението са две - момиче или спречкване между футболни фенове.

Ученици от цяла София празнуват там рождените си дни. Част от тях разказаха пред NOVA, че наемът на залата струва 260 лева за 5 часа. Алкохолът си вкарват сами.

Разследващите все още установяват къде точно е било наръгано 16-годишното момче – в детската дискотека или пред нея. Управителят на клуба твърди, че не е присъствал на инцидента. Но цитира свои колеги: „Когато са си тръгвали, колегата ми каза, че видял момче да крещи, че е бил наръган”, разказа Михаил Събев, управител на клуба.

Пострадалият младеж е с две прободни рани в гърдите. След операция е настанен в детска реанимация. Състоянието му е стабилно.

Има задържан след инцидента с намушкан младеж в София (ВИДЕО)

От Агенцията за социално подпомагане заявиха пред NOVA, че са се самосезирали по случая.

„След изясняването на подробностите по инцидента при необходимост ще бъде оказано необходимото съдействие на детето и семейството съобразно компетенциите на Агенцията за социално подпомагане”, се казва в съобщението.

16-годишният младеж, който го е наръгал, е бил задържан рано сутринта във вторник.

„Имаме към момента предполагаем извършител, който е задържан, но тъй като е непълнолетен, работят колегите с детска педагогическа стая под надзор на СГП за изясняване на причините и начина, по който е извършено престъплението”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Вероятно скандал за момиче довел до инцидента в София

Междувременно живеещите в квартала споделят, че са отправяли многократно жалби за викове и сбивания около клуба. От полицията потвърждават, че са реагирали на 29 жалби както за района, така и за самия клуб. Има съставени актове, че нарушава обществения ред, че не отговаря на правилата за пожарна безопасност и че не спазва обявеното работно време. И на сутринта след инцидента, той остана запечатан.
nova.bg