Причините за инцидента се изясняват
Полицията е задържала извършителя на снощното нападение, при което 16-годишно момче беше намушкано с нож. Задържаният е също младо момче. Той е бил арестуван в ранните часове тази сутрин.
 
Инцидентът стана около 21:30 ч. близо до бившия хотел "Плиска" в София.

Тийнейджър е намушкан в София

Пострадалият младеж е приет в тежко състояние в детска противошокова зала в "Пирогов". Още снощи момчето е претърпяло операция, съобщиха от лечебното заведение. Според информацията, предадена от болницата, минути след 7.30 ч. тази сутрин, състоянието на момчето е стабилизирано и в момента то е настанено за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на "Пирогов".

"В 21.37 ч. получихме този сигнал през системата на 112. Веднага е насочена линейка, на 4-ата минута екипът е бил там. Установява се 16-годишно момче с две прободни рани в областта на гръдния кош, бил е в тежко състояние. Веднага е транспортиран в детска противошокова зала на "Пирогов", заяви пред NOVA Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.
 
"Това се е случило в локалното на „Плиска”, на ъгъла с улица "Николай Коперник". Не мога да потвърдя, че е бил намушкан с нож, може да е и някакъв друг предмет", посочи още тя.

Причините за инцидента се изясняват. Според деца от квартала, има две възможни версии за свадата - имало е конфликт за футболен мач или спорът е бил заради момиче.
БГНЕС