/ iStock/Getty Images
Непълнолетен е задържан във връзка с инцидента от снощи, при който 16-годишно момче бе намушкано с нож в района на хотел „Плиска” в София. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов.

По негова информация до инцидента се е стигнало след скандал в дискотека в района, който прераснал в сбиване на улицата. Пострадалото момче е откарано в МБАЛ „Пирогов” с прободни рани в гърдите и е претърпяло операция.

Сигналът до Спешна помощ е подаден около 21:30 ч. снощи за пострадало 16-годишно момче на ъгъла на ул. „Коперник” в района на хотел „Плиска”, съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска

От „Пирогов” съобщиха, че след претърпяна операция пострадалото момче вече е в стабилно състояние.
 
  Тийнейджър е намушкан в София

"Незабавно са извършени процесуално следствени действия, оперативно издирвателни мероприятия. Работено е с всички деца, които са били там. Към момента има предполагаем непълнолетен извършител, който е задържан. С него работят колегите от детска педагогическа стая под надзор на Софийска градска прокуратура за изясняване на причините, както и начина, по който е извършено престъплението" 

"За пореден път виждаме, че има сериозно напрежение и агресия сред подрастващите и тежки инциденти", съобщи още министър Младенов.

Това е втори подобен случай в София в рамките на по-малко от година. През юли 2018-а 15-годишно момче намушка с нож свой съученик в квартал „Надежда”. Пострадалият бе откаран в „Пирогов” с прободни рани във врата и корема и впоследствие се възстанови. 15-годишният нападател Даниал Бейкверди пък разказа пред разследващите, че до инцидента се стигнало след като бил тормозен от свои съученици в продължение на близо година.

Има задържан след инцидента с намушкан младеж в София (ВИДЕО)