Профилираната природо-математическа гимназия във Враца вече разполага с дигитална класна стая. Министърът на образованието и науката откри интерактивна класна стая на официална церемония днес с участието на кмета на Община Враца Калин Каменов, областния управител Малина Николова, началника на РУО-Враца Галина Евденова и представители на училищното настоятелство.

Благодарение на „смарт решенията“, които ще използва дигиталната стая, учениците от гимназията ще имат възможност да посрещнат предизвикателствата на новото учебно съдържание в иновативна среда. Стаята е оборудвана с 40 лаптопи, осигурени по НП „ИКТ в училище“ на МОН и сензорен дисплей, чрез който ще се осъществява комуникацията между учениците и учителя. Интериорът на стаята и обзавеждането и са проектирани специално за нейното прендазначение.

Новата придобивка е част от непрестанните усилия на ръководството на ППМГ да предложи съвместно с МОН адекватна образователна среда на учениците.

Oсвен официалното откриване на „смарт“ стаята, повод за посещението на министър Вълчев е и неговото желание лично да поздрави колектива на ППМГ за постигнатите високи резултати във възпитателно-образователната работа. Най-значимо между тях е 10-то място, което седмокласниците от гимазията постигнаха на Националното външно оценяване по български език и литература, по математика и английски език.

 

ППМГ Враца