Кметът на община нова Загора Николай Грозев се срещна с Владимир Янков, директор „Управление при кризисни ситуации” на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и представители на „Мини Марица Изток”. Срещата беше по повод състоянието на язовира до с. Богданово, община Нова Загора и желанието на „Мини Марица Изток” да им бъде предоставен за управление.

На срещата присъстваха още инж. Иван Арсениев, главен проектант в „Минпроект” ЕАД, Милко Кертиков, Дирекция „Сигурност”, Станислав Стойков, началник отдел ОМП, Васил Василев, представител на „Язовири и каскади” за язовирен район „Овчарица” и Ковачево. Присъстващите се обединиха около решението до 15 април „ Язовири и каскади” да извършат обстойно изследване, предписание и количествена сметка за авариен ремонт на язовирната стена.

Направеният доклад и другите необходими документи ще бъдат предоставени на Община Нова Загора, откъдето ще бъдат подадени в агенция „Бедствия и аварии”, за да бъдат отпуснати средства за спешен ремонт на язовирната стена. След приключването на ремонтната дейност и приемането на обекта, язовирът ще бъде предоставен за управление на „Мини Марица Изток” с договор от Община Нова Загора.