Две трети от всички подадени през миналата година заявки са от един гражданин. Няма подадени заявления от журналисти
Достъп до обществена информация Търговище
100206

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Достъп до обществена информация Търговище
  • Достъп до обществена информация Търговище
През 2018 година в община Търговище са постъпили 92 заявления за достъп до обществена информация. Запазва се тенденцията с всяка година броят им да расте, сочи отчет на местната администрация.

През 2017 г. постъпилите заявления са били 71, а през 2016 г. - 53. За сравнение през цялата 2015 г. те са били 48, а за 2014 г. - 35. От всички заявление 79 са подадени от граждани, осем от неправителствени организации и пет от фирми. Няма постъпили заявления от журналисти. Две трети от всички подадени през миналата година заявки са от един гражданин.

Пълен достъп до обществена информация е даден на 87 заявления, а частичен - на 4. Община Търговище не е разполагала с исканата информация за една от заявките. Няма откази за предоставяне на достъп до информация, а всички разрешения са издадени в законоустановения 14-дневен срок.

Най-много от заявленията 73 броя са за предоставяне на достъп до служебната информация на администрацията. Такива са договори, сключени от Общината, преписки по жалби, копия на скици и други документи, изготвени от Община Търговище. Заявките с искане на официална информация, като протоколи от заседания на експертни съвети, комисии и Общинския съвет, са 19.


Темите, по които е искана информация, са упражняване на права или законни интереси, процес на вземане на решения, отчетност на институцията и други.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари