33-метров национален трибагреник бе поставен днес на 3 март на фасадата на шуменската многопрофилна болница. За втора поредна година инициативата, подкрепена от ръководството на лечебното заведение, е дело на Сдружение „Пазители на българщината" и е част от кампанията „Да развеем българското знаме".

Огромното знаме бе спуснато по източната фасада на Хирургически блок от екип алпинисти, под звуците на националния химн.

Войводи от Сдружението и танцьори от ансамбъл „Шумен" играха и народни хора, а в небето над болницата полетяха десетки балони в цветовете на българското знаме.

„Всеки един войвода от Сдружението дава клетва пред знамето. Нашата идея бе да развеем един такъв огромен трибагреник в Шумен, за да може всеки един когато мине от тук да се гордее, че е българин и да върви с високо вдигната глава ", заяви Елена Андерсон, организатор на инициативата.



Директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов поздрави присъстващите за националния празник. „Българският трибагреник, без съмнение е висшия символ на държавата, но не бива да забравяме, че израз на патриотизъм не е само развяването на знамето, а нашите действия и стремежа ни Родината да става все по-силна и респектираща", каза в речта си д-р Атанасов.