Намаляване на цената на водата в Шумен няма да има засега. По време на Общото събрание на ВиК дружеството не бе приет дневния ред, в който точка бе намаляването на цената на водата. Така реално събранието не се проведе.

Комисията на енергийно и водно регулиране прие увеличение, свързано с инфлацията в страната от последната промяна на цените до сега. Така в Шумен от 3,30 лева с ДДС, кубик вода от  Нова година струва 3,40 лева.


КЕВР одобри новата по-висока цена на водата от 3.40 лева за кубик в Шумен

След обществени реакции от местната власт поискаха свикване на общото събрание на ВиК-Шумен с предложение цената да остане в миналогодишния размер - 3.30 лева за кубик. 

ВиК-Шумен с готовност да се намали цената на водата (ВИДЕО)


Представителят на държавата, която има 51% от дружеството, обаче гласува против дневния ред с точка за намаляване и така цената остава с новия размер - 3.40 лева за кубик. Иван Крачунов от МРРБ направи предложение за нов дневен ред, за който пък останалите представители на общините нямат мандат да гласуват. 


Предложението на държавата беше - да се направи анализ, който да покаже дали цената е необходимо да се увеличава или не. Общо взето неща, които са правени преди КЕВР да вземе решение за цената на водата, каза зам.-кметът на Шумен Росица Антонова, която е представител на общината в събранието.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.