Общоградското почистване на Шумен ще бъде на 16 април. Реално пролетното почистване на града започна още през миналата седмица, като основно ангажирани са общинските предприятия, поясни зам. кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. По думите му, частни фирми също са изявили желание да се включат в кампанията, като те основно почистват терените около базите си.

„Получили сме доста заявки от жилищни кооперации и блокове, които желаят да се включат в почистването в събота, раздадени са им чували и ръкавици", подчерта инж. Тодоров. Той допълни, че са организирани пунктове за раздаване на още чували и ръкавици - на 16 април такива ще има пред сградата на общината, на обръщача в кв. „Боян Българанов" и на паркинга пред хипермаркета в кв. „Тракия".

В деня на голямото чистене ще има и мобилен екип, който ще раздава материали при необходимост.

В съботния ден в двора на бившето Пето основно училище ще бъде поставен контейнер, в който ще се събират стари електрически уреди. 


Гражданите могат да се обаждат, за да заявят нужда от транспорт за извозване на събраните от тях отпадъци на тел. 054/ 857 746.

„На 16 април в почистването ще се включат е служителите в общинска администрация", каза още зам. кметът. Той каза още, че почистване ще има и в селата от общината. „Стремим са акцията да бъде мащабна", каза още инж. Тодоров.