От разградската църква: благословия за „Лудогорец“
91559

Your browser doesn’t support HTML5 audio

От разградската църква: благословия за „Лудогорец“
  • От разградската църква: благословия за „Лудогорец“

„Нека Бог да спомага на футболистите на „Лудогорец“, да им наспори, та и ние да се радваме на техните успехи“. Тази молитва прозвуча в разградската църква „Св. Николай Мирликийски“ в края на тържествената литургия, отслужена от Русенския митрополит Наум в съслужение с 12 свещеници и иподякони. Архиерейският наместник на Разград отец Георги Георгиев обясни, че поради съвпадението на големия празник Никулден и голямото предизвикателство пред футболистите, те решили да осигурят тази година рибния курбан, който по традиция се раздава на миряните в края на храмовия празник на разградската църква. 300 порции бяха благословени и раздадени днес, те бяха доста по-големи от предишни години, включваха голямо парче риба, филия хляб, ориз, мандарина и бутилка вода.

В прикачения звуков файл чуйте благословията на отец Георги.

Жителите на града бяха благословени и от Дядо Владика, който припомни приноса на Свети Николай за развитието на църквата и негови важни и валидни и днес слова.

В тържествената литургия участва и Църковният хор на храм „Св. Николай Мирликийски“.

В края на ритуала третокласнички от клуб „Религия“ в ОУ“Никола Икономов“ подариха на Дядо Владика оцветени от тях икони, а на църквата – кутия с лакомства, които да бъдат дарени на нуждаещи се.



Сред миряните в църквата бяха депутатът от ГЕРБ Михаил Тодоров и областният управител Манол Кившанов.