Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски
84881

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски
  • Пуснаха от ареста ММА боеца от Пловдив, пребил сина на депутата Георги Търновалийски

Пуснаха от ареста 24-годишния ММА боец от Пловдив, който преби сина на депутата от БСП Георги Търновалийски. С постановление на Районна прокуратура мярката "задържане под стража" на Сюрен Борисов е изменена в гаранция от 500 лева.

"Това се налага, тъй като съгласно НПК в случай на задържане по досъдебно производство обвиненият не може да стои повече от два месеца в ареста", обясни говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.
По думите му наложената мярка гаранция от 500 лева е достатъчна, предвид обстоятелствата по делото, лицето да не се укрие.

19-годишният син на депутата от БСП Георги Търновалийски и двама негови приятели пострадаха, след като бяха набити от Сюрен Борисов, 24-годишен ММА боец от Пловдив.



На 28 декември в 6.00 ч. сутринта на излизане от заведение в жк "Тракия" между Сюрен Борисов и тримата младежи е възникнала свада, след което той е нанесъл удари с юмруци и ритници.

Жулиен Търновалийски беше настанен в болница с травма на окото. След задържането му в ареста, Сюрен Борисов се изправи пред Районен съд-Пловдив, който го остави зад решетките.

В досието на ММА боеца има вече една условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда. Затова съдът тогава счете, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление и приложи най-тежката мярка за неотклонение.