Дългоочакваната скейтборд площадка в Дупница днес беше открита официално. Върху 430 квадрата са разположени съоръженията за скейтборд на скауското игрище над Градската градина, катоплощадката е пригодена и за любителите на ролерите. Съоръженията, които са монтирани са сертифицирани и се произвеждат в най-големия завод за такива в Европа – Естония. Стойността на обекта е 47 492 лв. Реализацията на площадката се забави с една година, но тя вече е факт. 



"Бях поел ангажимент към група деца и младежи за реализацията още миналата година. Оказа се в реалност, че не е толкова лесно, както си го мислехме, защото е по-специфично като изисквания. Важното е, че виждате какво сме направили и как се използва почти денонощно от нашите деца. Какво по-хубаво от това да практикуват този атрактивен спорт, да имат свое място и да се забавляват. Щом децата нямат забележки и са изключително доволни, значи сме направи каквото трябва. Ще продължим разширяването на терена. Започваме проектиране за изграждането на изкуствено футболно игрище с размери 40 на 20 метра. Тук игрището от години е ползвано за футбол, така че една изкуствена настилка, осветление ще бъде още едно прекрасно място за отдих и развлечение на младите. Ще се опитаме още през следващата година да реализираме намерението си" каза кмета инж. Методи Чимев.



Младежите споделиха, че съоръженията са точно такива, каквито трябва да бъдат и са изключително доволни, че вече имат място където да практикуват любимия си спорт. На площадката има монтирано и осветление, което ще им даде възможност да остават и в по-късните часове на деня.