Общински съвет- Кюстендил одобри промени в подробен устройствен план- парцеларен план, необходими за изграждането на новия водопровод за минерална вода, който ще свързва находището на пазара с новостроящия се хотел „Кюстендил", бивш „Спорт палас". Водопровода ще преминава през улиците „Димитър Пешев", „Авксентий", „Иларион Ловчански", „Ген. Заимов", „Иларион Макариополски" и „Гургулят", както и през полски път и поземлен имот.
Съветникът д- р Иван Пипонов се поинтересува за трасето на новия водопровод, а колегата му Младен Ризов попита ще има ли възможност минералната вода да стигне на по- късен етап до бившите казарми? Ризов допълни, че става дума за 500 крачки отстояние. На няколко пъти по време на заседанието се родиха шеги с идеята му за инвестиция в „ ново НДК" на територията на бившето поделение.
Кметът Петър Паунов даде разяснения за новия водопровод и каза, че ще бъде изграден 25 кубиков резервоар над хотела, като целта е водата да стигне на следващ етап до стадион „Осогово" и при интерес до имота на бившето поделение.
„Ще се ползват помпени съоръжения. Всеки литър, който излезе от резервоара ще се възстановява автоматично", заяви кметът на Кюстендил.