Проверка в общинските училища на Димитровград за готовността им да посрещнат новата учебна година започна днес заместник-кметът Светослав Стойков заедно с главния експерт „Образование" Антоанета Шаркова. Обходът им тръгна от ПМГ „Иван Вазов" и мина през основните училища "Пенчо Славейков" и "Алеко Константинов", езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров" и средните общообразователни училища "Любен Каравелов" и "Васил Левски". Утре ще продължи и в учебните заведения на останалите населени места от общината. В сряда предстои среща с всички директори на училища, детския и младежки център и планетариума, за да изготвим заедно и стратегия за извънкласните форми, които децата ще могат да посещават, съобщи днес Светослав Стойков.

Пожароизвестителни системи монтират в СОУ „Васил Левски", СОУ „Любен Каравелов" и природоматематическата гимназия „Иван Вазов", съобщи днес директорът й Илияна Славова. Това е доста голяма инвестиция, която общината прави, за което сме благодарни, тъй като би било пряко сили да отделим средствата от училищните бюджети, коментира тя.

Всички училища в Димитровград са газифицирани, сградите са в готовност да приемат децата и новата учебна година да стартира нормално. ВиК-авария е възникнала в западната част от двора на СОУ „Любен Каравелов", но за отстраняването й вече се работи, съобщи заместник-кметът Светослав Стойков. Най-сериозният проблем, констатиран днес е със спортните площадки и дворовете на учебните заведения, където също са необходими ремонти, тъй като повечето са правени през 70-те години на миналия век, отчете Светослав Стойков след днешната проверка.