27 училища в Хасковска област изпратиха абитуриентите си тържествено днес. Зрелостниците в региона са 1614. Веднага след тържественото изпращане на Випуск 2018 г., зрелостниците се качиха по автомобилите и започнаха да обикалят по главните улици на града. Не липсваха и такива, които не спазиха изискванията да не се подават от прозорците на возилата.

Към 16.00 ч санкционираните абитуриенти са 25. От полицията са им написали 16 фиша, 5 акта и са отправили 4 предупреждения на зрелостниците.

От полицията ще отделят сили и средства, за да се осигури безопасността на младежите в една от най-романтичните нощи от живота им. Районните  управления в областта осигуряват охрана на обществения ред, сигурност и безопасност на движението в районите на училищата, маршрутите на придвижване и питейните и увеселителни заведения, в които ще се провеждат абитуриентски тържества.

От полицията допълниха, че започват проверки на местата, които са предвидени за честванията на празника. Завършващите получиха поздравление от полицията, областният управител Станислав Дечев и кметът на Хасково Добри Беливанов.