Две военни машини, тип високо проходима техника, пътуват от Русе към област Силистра, за да бъдат подпомогнати екипите на „Енерго ПРО“ при възстановяване на електроснабдяването, на първо време на електропровод в района на село Шуменци. Те са изискани от Българската армия от Областния щаб за защита при бедствия, съобщи областният управител Стоян Бонев.

След това последователно на общините Ситово, Алфатар и Дулово, докато други екипи работят в община Кайнарджа, където само в общинския център и във Войново има ток. Внимание е насочено и към района на Средище, където вчера обстановката бе сложна и трудно преодолима.

Остава много тежко положението в община Главиница, в която в половината от населените места няма електричество, а на повечето места и водоподаване. Подобни въпроси се решават в над 15 села в област Силистра, вкл. най-вече и в община Дулово, където и броят на кметствата е най-голям.

Възстановено е движението по път II-21 Силистра-Русе само за МПС до 3,5 т. Екипите на фирмата изпълнител по зимното поддържане работят в останалите главни направления, вкл. и да се преодолеят новите поражения и снегонавявания от снощния снеговалеж.