Община обещава богата програма и в трите фестивални дни - 13, 14 и 15 октомври
Несебър открива пето издание на фестивала
94806

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Несебър открива пето издание на фестивала
  • Несебър открива пето издание на фестивала
Несебър посреща свои гости в средата на октомври с петото издание на фестивала „Есенни пасажи“. И през тази година морската община е включила редица интересни събития в програмата на феста, каза пред „Дарик“ кметът на града на ЮНЕСКО Николай Димитров.
 

Петдесет и една творби на поетичния конкурс в Несебър


„Правим този фестивал за поредна година. Една от основните  ни цели е освен да представим пред нашите гости бита и културата на Несебър, но и да удължим туристическия сезон в общината“, допълни Димитров.



По думите му, в тазгодишното юбилейно издание на събитието отново ще се включат ресторантьори, цехове за преработка на риба и местни рибари.
 

Кметът на Несебър: Поддържаме високо ниво на международните си връзки


„Заведенията ще имат открити щандове на площада в Стария град. Нашите местни цехове за риба също ще представят своите продукти. Ще представим и богата фолклорна програма. Поканили сме и поп певеца Любо Киров. Очакваме да дойдат много гости в Несебър на 13, 14 и 15 октомври, които да се насладят на прекрасната атмосфера, прясната риба, на тихите калдъръмени улички“, сподели кметът на Несебър Николай Димитров. 

 

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на престижен семинар


В рамките на „Есенни пасажи“ несебърските художници от „АРТ Несебър“ ще подредят впечатляваща изложба. Кметът на общината ще награди и участниците в тазгодишния поетичен конкурс по повод празника на древния град – 15 август. На площад „Месембрия“ ще се изявят няколко фолклорни формации.



Чуйте още от кмета на община Несебър Николай Димитров в прикачения файл: