Николай Димитров
Николай Димитров / netinfo
Община обещава богата програма и в трите фестивални дни - 13, 14 и 15 октомври
Несебър открива пето издание на фестивала
94806
Несебър открива пето издание на фестивала
  • Несебър открива пето издание на фестивала
Несебър посреща свои гости в средата на октомври с петото издание на фестивала „Есенни пасажи“. И през тази година морската община е включила редица интересни събития в програмата на феста, каза пред „Дарик“ кметът на града на ЮНЕСКО Николай Димитров.
 

Петдесет и една творби на поетичния конкурс в Несебър


„Правим този фестивал за поредна година. Една от основните  ни цели е освен да представим пред нашите гости бита и културата на Несебър, но и да удължим туристическия сезон в общината“, допълни Димитров.



По думите му, в тазгодишното юбилейно издание на събитието отново ще се включат ресторантьори, цехове за преработка на риба и местни рибари.
 

Кметът на Несебър: Поддържаме високо ниво на международните си връзки


„Заведенията ще имат открити щандове на площада в Стария град. Нашите местни цехове за риба също ще представят своите продукти. Ще представим и богата фолклорна програма. Поканили сме и поп певеца Любо Киров. Очакваме да дойдат много гости в Несебър на 13, 14 и 15 октомври, които да се насладят на прекрасната атмосфера, прясната риба, на тихите калдъръмени улички“, сподели кметът на Несебър Николай Димитров.

Несебър есенни пасажи
netinfo

 

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на престижен семинар


В рамките на „Есенни пасажи“ несебърските художници от „АРТ Несебър“ ще подредят впечатляваща изложба. Кметът на общината ще награди и участниците в тазгодишния поетичен конкурс по повод празника на древния град – 15 август. На площад „Месембрия“ ще се изявят няколко фолклорни формации.



Чуйте още от кмета на община Несебър Николай Димитров в прикачения файл: