/ /iStock
71-годишният французин, срещу когото във Франция тече процес по обвиненията, че е дрогирал съпругата си и е канил в дома си десетки непознати да я изнасилват, влезе в болница за медицински изследвания и лечение, предаде Ройтерс, като се позова на неговата адвокатка.

Доминик Пелико, главният обвиняем в ужасилия цяла Франция процес, който се очертава да продължи до декември, трябваше да свидетелства по-рано днес, но председателят на съдебния състав във френския град Авиньон нареди той първо да премине медицински изследвания. Мъж, дрогирал жена си, за да бъде изнасилена от десетки непознати

"Господин Пелико не се опитва да избяга от отговорност и няма да го направи", обясни адвокатката му Беатрис Заваро, цитирана от Ройтерс. Тя добави, че в петък нейният клиент е започнал да проявява симптоми, характерни за инфекция на пикочния мехур или за стомашночревни проблеми. Заваро каза по-рано пред представители на медиите, че Пелико признава престъпленията си, припомня Ройтерс. Подсъдими са и около 50 негови съучастници. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев/БТА