/ iStock/Getty images
Най-малко 8 души са загинали при пожар в нелегален хостел до Москва, в който са настанени мигранти, съобщиха официални лица.

По данни на прокуратурата около 4.00 ч. сутринта (01.00 ч. по Гринуич) в двуетажната жилищна сграда в Истринския район, северозападно от руската столица, е избухнал пожар.

Спасителите съобщиха, че двама обитатели са избягали, но в дома, който се намира в края на ваканционно селище, са открити осем тела.

"Според разследващите 23-годишен мъж е наел къщата, която впоследствие е била отдадена под наем на чуждестранни граждани, които не са регистрирани в Русия", заявиха прокурорите.



На сутринта пожарникарите са били видени да наблюдават тлеещите останки, докато части от стената се рушат, показва видеото.

Прокурорите изключват възможността за използване на газ като потенциална причина за пожара.

Смъртоносните пожари са често срещано явление в Русия, която от години страда от слаби стандарти за безопасност и се бори да модернизира старите жилища с аларми и противопожарно оборудване.

Смята се, че в Русия живеят стотици хиляди чужденци без законен статут, въпреки официалните опити за борба с незаконната миграция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС