„Боен ангел“ оглави боксофиса в САЩ и Канада, но с едва 27,8 милиона долара
Научнофантастичният приключенски филм "Алита: Боен ангел" на "21st Century Fox" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, но събраните от него приходи са сред най-ниските през удължените уикенди по повод Деня на президентите в САЩ от години, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

„Стъкления“ е №1 в най-слабия Супербоул уикенд на Северна Америка от близо 20 години
 
"Боен ангел" донесе 27,8 милиона долара приходи през първия си уикенд по екраните в Северна Америка, а е заснет с бюджет 170 милиона долара, отбелязва БТА. Режисьор на лентата е Робърт Родригес, а продуцент - Джеймс Камерън. "Боен ангел" е адаптиран по японски манга комикси.
На второ място е анимацията "Lego: Филмът 2", която този път събра 21,2 милиона долара приходи от прожекции и общо 62,6 милиона долара от излизането си по екраните.
 
На трето място е продуцираната от "Уорнър брос" комедия "Не е ли романтично" с участието на Ребъл Уилсън и Лиъм Хемсуърт - с 14,2 милиона долара. Очакваше се филмът да предизвика голям зрителски интерес, тъй като се появи по екраните около Деня на Свети Валентин.


Майли Сайръс замести Лиъм Хемсуърт на премиерата на „Не е ли романтично“ в Ел Ей (СНИМКИ)
 
"Какво искат мъжете" с Тараджи П. Хенсън в главната роля донесе 10,9 милиона долара приходи и остана на четвърто място, а на пето е продължението на "Честита смърт" - "Честита нова смърт", с 9,8 милиона долара приходи.

На шесто място с приходи от 6 милиона долара остана „Студено отмъщение“ с Лиъм Нийсън, който влиза в ролята на опечален баща, който търси възмездие за убийството на сина си.

Лиъм Нийсън: Не съм расист! (ВИДЕО)

Филмът придоби печална слава, тъй като докато го промотираше Лиъм Нийсън беше обвинен в расизъм. Актьорът предизвика полемика, заявявайки в интервю за в. "Индипендънт", че искал да убие "чернокожо копеле", след като научил, че негова приятелка била изнасилена от чернокож.

На седмо място в северноамериканския боксофис се нарежда „Недосегаемите“ с на режисьора Нийл Бъргър с участието на Кевин Харт, Брайън Кранстън и Никол Кидман. Лентата събра приходи от 5,6 милиона долара през уикенда.

Изненадващ триумф на „Недосегаемите“ и край на доминацията на „Аквамен“ в Северна Америка
 
Осми е "Стъкления“ на режисьора М. Найт Шаямалан, преплитащ сюжетите на филмите му "Неуязвимият" и "На парчета". Филмът е реализирал 3,9 милиона долара от продажбата на билети през уикенда.

На девето място е хорър лентата „The Prodigy“ с приходи от 3,2 милиона долара.
 
Топ 10 допълва номинирания за Оскар „Зелената книга“ с 2,8 милиона долара приходи през уикенда.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук