Харви Уайнстийн бе изключен от Холивудската гилдия на продуцентите, която увери, че повече няма да толерира сексуалните посегателства, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Като взе предвид поведението на Харви Уайнстийн и публикуването на нови статии за сексуалните му посегателства, административният съвет на Гилдията на продуцентите гласува единодушно за пожизненото му изключване", се казва нейно комюнике.

Ашли Джъд разкри как се е измъкнала от Харви Уайнстийн (ВИДЕО)

"Всички обвинения за насилствени сексуални връзки са категорично отхвърлени от Уайнстийн“, заяви негова говорителка. „Той вече получава психологическа помощ, запозна се с онова, което се говори в обкръжението му, и е поел по друг път. Харви Уайнстийн се надява, че ако постигне напредък, ще получи втори шанс".

Харви Уайнстийн твърди, че в пощата си има информация, която го оневинява

Над 80 жени, включително знаменитости, сред които Гуинет Полтроу и Анджелина Джоли, публично обвиниха влиятелния продуцент, че са били подложени на сексуален тормоз или са били насилени от него, след като в. "Ню Йорк таймс" и сп. "Ню Йоркър" публикуваха статии, в които се споменава за сексуални посегателства от страна на Уайнстийн. Всички обвинения бяха отхвърлени от продуцента. 

Сега в. "Ню Йорк таймс" публикува нови обвинения срещу него, в които се говори за сексуални посегателства от негова страна през 70-те години на миналия век.

Натася Малте обвини Харви Уайнстийн в изнасилване

Сред най-новите обвинения са тези на Хоуп Екзинър Д' Амор, която твърди, че Уайнстийн я насилил в хотелската ѝ стая през 70-те, и на Синтия Бър, изпълнила поддържащи роли във филмите "Белязаният" и "Смъртоносно оръжие 2", която увери, че той я принудил да му направи фелацио в коридор.

И Лупита Нионго с потресаващи признания за Харви Уайнстийн

Харви Уайнстийн бе изключен от Американската академия за кинематографично изкуство и наука. Той бе уволнен от компанията "Колони кепитъл", която основа заедно с брат си Боб.

Филмите, продуцирани от компаниите, които Харви Уайнстийн е основал заедно с брат си, са спечелили 81 награди Оскар.
БТА