Десетгодишната британка Оливия Фарнсуърт прилича на обикновено дете, но всъщност има някои наистина уникални качества. Тя никога не се уморява, не изпитва глад с дни и изобщо не чувства болка. Ето нейната история:

Майката на момичето, 32-годишната Ники, разказва, че за пръв път е забелязала необичайни признаци на състоянието на дъщеря си, когато е била само на няколко месеца. Косата на Оливия растяла изключително бавно и докато навършила четиригодишна възраст повечето хора мислили, че е момче. Тя често била обект на подигравки от връстниците си заради късата коса и момчешката визия. 
Майка ѝ е трябвало да се бори с неконтролируеми изблици на гняв от страна на дъщеря си. Но най-големите проблеми възникнали от липсата на чувство за болка. Момичето е било сериозно ударено от кола. Но Оливия се е изправила и започнала да върви сякаш нищо не се е случило, докато всички останали мислили, че ударът е фатален.

Друг подобен инцидент станал, когато Оливия паднала на асфалта по време на игра и сериозно наранила устните си. Тя отново не усетила болка и продължила да играе, въпреки че устните и били толкова зле, че се наложило да я оперират.

Шест генетични мутации, които дават на хората „суперсили“ (ВИДЕО)

Детството на Оливия изобилства от подобни инциденти, но с възрастта тя започнала да разбира, че трябва да се пази и да внимава, въпреки че не усеща никаква болка.


Причината за всичко това е генетично заболяване, което поради изключителната си рядкост дори няма име.

Майката на Оливия организира различни благотворителни акции за събиране на средства за научни изследвания на тази рядка болест.

И още:

10-годишно момиче вероятно е първият случай на човек дърво сред жените

В Индия почитат като бог момче със 17-сантиметрова опашка

Учени получиха разрешение за спорна технология за редактиране на човешки гени

Има ли извънземен код в човешките гени? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук