Жител на Бангладеш, кръстен човека-дърво заради впечатляващите кожни израстъци, напомнящи кора на дърво, по ръцете и краката, бе опериран успешно, предаде АФП. Екип от девет хирурзи от болницата на медицинския колеж в Дака в продължение на три часа изрязаха огромните израстъци по дясната ръка на Абул Баджандар.

Преди месец 26-годишният Абул Баджандар бе приет в болница за премахване на израстъците по тялото му, тежащи поне пет килограма.

"Операцията бе успешна. Махнахме израстъците от петте пръста на дясната му ръка. Той е щастлив и се смее", заяви директорът на болницата Саманта Лал Сен.

Лекари ще премахнат 5 кг израстъци от момчето-дърво в Бангладеш (ВИДЕО)

През следващите месеци Абул ще бъде наблюдаван, преди евентуално да бъдат предприети нови операции за премахване и на останалите израстъци.

Израстъците започнали да се появяват по тялото на Абул, когато бил тийнейджър и значително увеличили размерите си преди 4 години. Те са диагностицирани като рядко срещаното генетично кожно заболяване Epidermodysplasia verruciformis.

Правителството на Бангладеш е поело разноските по операцията, като от случая се е заинтересувала премиерката Шейх Хасина.

В света са известни трима души, страдащи от това рядко заболяване.

Източник: БГНЕС