С какво свързвате лятото? Плаж, море, топъл пясък, прохладна напитка и… сладолед, разбира се. Леденото лакомство е богато на витамини и антиоксиданти. Плодовият сладолед с пресни или замразени плодове съдържат много витамини, а онзи с вкус на кафе и шоколад ни набавя много антиоксиданти, особено полифенол, който е полезен за сърцето.

Какво не знаем за сладоледа? (ВИДЕО)

И ако до скоро търсехме леденото изкушение само из витрините на големите световни производители, то все по-популярен става т.н. домашен сладолед, който се произвежда на място, от качествени съставки и със специално отношение.

.В новия епизод на поредицата за градска култура Urban Life именно качественият и вкусен сладолед е във фокуса на вниманието. Водещият Алекс прави своята традиционна разходка из столичните улици, за да открие специализираните места за сладолед, които имат специално отношение към ледената сладост.

Много хора смятат сладоледа за вреден, защото в него има големи количества захар, която крие риск от натрупване на излишни килограми, развитие на кариеси и повишени нива на триглицеридите в кръвта.


Най-странните сладоледи в света (ВИДЕО)

Но знаете ли, че вече може да откриете сладолед, в който не се добавя рафинирана захар, а в състава му влизат подсладители от естествени източници като плодовете например? А кога последно опитахте сладолед от истинско мляко и сметана, а не такива на прах?



"Urban life" е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях всеки четвъртък водещият ще сервира своите горещи предложения за „вървежни“ барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

И още:

Италианци кръстиха сладолед на Тръмп (СНИМКА)

Знаете ли защо сладоледът е полезен за закуска?

Сладоледът на клечка е измислен през зимата

Японци измислиха сладолед, който не се топи

Най-скъпите десерти в света (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук