Изнурителните летни жеги скоро ще обхванат цяла Япония и местните жители търсят различни средства за борба с тях. Едно от новите предложения е сладолед, който не се топи в продължение на няколко часа, дори при температура от 40 градуса Целзий, съобщи ТАСС.
Новият продукт, разработен от професор Томихисо Ота от университета на Канадзава, е пуснат в продажба тази седмица.
На вкус леденото лакомство не се различава от останалите сладоледи, но за разлика от тях не се превръща в лепкав сос, дори когато е изложено на пряка слънчева светлина. Тайната на нетопящия се сладолед се крие в добавянето на растителни полифеноли, извлечени от най-обикновени ягоди.
Новият продукт, разработен от професор Томихисо Ота от университета на Канадзава, е пуснат в продажба тази седмица.
На вкус леденото лакомство не се различава от останалите сладоледи, но за разлика от тях не се превръща в лепкав сос, дори когато е изложено на пряка слънчева светлина. Тайната на нетопящия се сладолед се крие в добавянето на растителни полифеноли, извлечени от най-обикновени ягоди.