Ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори, заяви той

"Има такъв народ" (ИТН) няма да подкрепи кабинет нито с първия, нито с втория мандат. Това стана ясно от публикация във Facebook на лидера на партията Слави Трифонов.

Той изразява очакване, че третият мандат ще бъде връчен именно на ИТН.

Борисов: Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи


"Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори", написа той.

По думите му, на изборите на 9 юни  "суверенът се е изказал много ясно".

Петков: Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии


"Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва", пише още Трифонов.




Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня