Виждам доста противоречия в изказванията на политическите партии. Едните - като Денков, казват, че първата политическа сила трябва да носи цялата отговорност. По-малките партии казват, че всички сме равни. И те са прави. От това, което чух, никой не си е взел поуки от това, което е станало. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му ПП са безотговорна партия, която иска да "хвърля държавата в хаос"

"Когато те бяха втори, имаше отговорен ГЕРБ, който ги подкрепи и постигнахме заедно резултатите. Те към момента имат 22 депутата, ГЕРБ има 68 депутата", допълни Борисов. 

"Ние само с ДПС не можем да направим коалиция. Без широк формат не можем да направим коалиция. Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи", подчерта той.

"Никакъв Пеевски и никакво ДПС не са участвали в преговорите за ротация, след като отстъпих отбраната и енергетиката и отстъпих цялото управление за следващите 9 месеца, докога ПП ще продължава да лъже? С ДПС преговаряше Кирил Петков. Да не изопачават изборите", категоричен е Борисов.

На въпрос готови ли са да "дадат крачка назад" по отношение на избора на Рая Назарян за избор на председател на НС, той категорично каза, че не биха направили компромис.

По думите му с Николай Марков от "Величие" ще се срещне преговорният екип. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня